TUTICO CLASSIC

TUTICO CLASSIC

Izdavačka kuća Tutico Classic predstavljala je izdanja koja su pažljivo njegovala bogatu tradiciju klasične glazbe, ističući vrhunske hrvatske glazbenike.

 

Martina Filjak, poznata pijanistica, svojim je izdanjima donijela duboko promišljene interpretacije klasičnih djela, zračeći tehničkom preciznošću i emotivnom snagom. Njezine su izvedbe odavale eleganciju i suptilnost, privlačeći široku publiku.

 

Monika Leskovar, vrhunska violončelistica, kroz svoja je izdanja pokazala iznimnu muzikalnost i tehniku. Njezine izvedbe karakteriziralo je bogatstvo zvuka i osjećajna dubina, posebno izražena u izvedbama klasičnih i suvremenih djela.

 

Ivana Švarc Grenda, izvanredna pijanistica, svojim je izdanjima unijela toplinu i profinjenost. Njezine su interpretacije klasičnih i suvremenih djela odavale eleganciju i tehničku preciznost.

 

Zagrebački solisti, renomirani komorni ansambl, kroz svoja su se izdanja istaknuli izvrsnim zajedničkim muziciranjem i interpretacijama koje su odavale preciznost i umjetničku zrelost.

 

Zagrebački duo kontrabasista fascinirao je inovativnošću i virtuoznošću, donoseći svježinu i energiju u svaku izvedbu. Njihova su izdanja predstavljala poseban doprinos svjetskoj glazbenoj sceni.

 

Romana Matanovac i Laura Vadjon svojim su violinističkim umijećem unosile delikatnost i strast u svaku izvedbu, stvarajući zvučne pejzaže koji su privlačili pažnju slušatelja.

 

Pod uredničkim vodstvom Katarine Goleš, izdavačka kuća kontinuirano je donosila izdanja koja su odražavala visoke standarde kvalitete, promičući hrvatsku glazbenu umjetnost i obogaćujući svijet klasične glazbe.

LAUROS

“Nas smo dvije male djevojke imale isti cilj, najprije glazba a zatim prijateljstvo. dijelile smo istu veliku radost ili žalost, neprestano jurile iz kraja u kraj i pritom se šalile i zafrkavale sa samima sobom, bile smo jedno tijelo, potpuno međusobno razumijevanje, rijetko dostignuta harmonija, dok jedna krene druga stane, ne ide ti, a mora ići, ja bih za nju bila dala ruku u vatru i ona isto tako za mene, jedna drugoj bile smo najbolje društvo, takvo bi čisto prijateljstvo svatko mogao samo poželjeti...”

MARTINA FILJAK

Pijanistica Martina Filjak ubraja se među najdarovitije hrvatske glazbenike novije generacije. Njezina 'karizmatična osobnost' i 'magnetsko scensko prisustvo' redovito oduševljavaju glazbenu kritiku i publiku diljem svijeta istančanim izvedbama velikog repertoara koji uključuje monumentalna djela poput Bartokovog 2 koncerta i Beethovenove 'Hammerklavier' Sonate.

MONIKA LESKOVAR I IVANA ŠVARC - GRENDA

Monika Leskovar (1981.Kreutztal, BRD) završila je srednje glazbeno školovanje u Zagrebu, na Glazbenom učilištu "Elly Bašić" kod Dobrile Berković-Magdalenić. Od l996. studira na Visokoj glazbenoj školi u Lübecku u klasi Davida Geringasa.

ZAGREBAČKI DUO KONTRABASISTA

Osnovan 1995. godine. Duo je ostvario stotinjak javnih nastupa u domovini i izvan nje, snimio četiri nosača zvuka te ostvario dvije glazbeno-grafičke mape.

ZAGREBAČKI SOLISTI

Najpoznatiji hrvatski komorni ansambl Zagrebački solisti osnovan je 1953. godine u sklopu tadašnje Radio-televizije Zagreb pod umjetničkim vodstvom uglednog violončelista i dirigenta Antonija Janigra. S njim su uskoro prerasli u jedan od odabranih komornih sastava takve vrste u svijetu.

DISKOGRAFIJA

ZAGREBAČKI DUO KONTRABASISTA
2000. ZAGREBAČKI DUO KONTRABASISTA
ZAGREBAČKI DUO KONTRABASISTA OFFENBACH OP. 50
2000. ZAGREBAČKI DUO KONTRABASISTA OFFENBACH OP. 50
MARTINA FILJAK PIANO PASSIONATO
2000. MARTINA FILJAK PIANO PASSIONATO
MARTINA FILJAK LUDWIG VAN BEETHOVEN
2000. MARTINA FILJAK LUDWIG VAN BEETHOVEN
MONIKA LESKOVAR I IVANA ŠVARC- GRENDA ALONE
2000. MONIKA LESKOVAR I IVANA ŠVARC- GRENDA ALONE
LAURA VADJON I ZAGREBAČKI SOLISTI ČETIRI GODIŠNJA DOBA
2001. LAURA VADJON I ZAGREBAČKI SOLISTI ČETIRI GODIŠNJA DOBA
ZAGREBAČKI SOLISTI CONCERTO PASTORALE
2001. ZAGREBAČKI SOLISTI CONCERTO PASTORALE
LAURA VADJON I ROMANA MATANOVAC LAUROS
2002. LAURA VADJON I ROMANA MATANOVAC LAUROS